2009-12-27
 22:02:23

Aj aj

Idag har jag verkligen on i min hand. Fy tusan, vad har jag gjort för at förtjäna en hand som gör ont lite nu och då när den vill? Mamma har stickat mysiga grejer som jag kan ha på händerna, och även hon då hon lider av samma problem. Jätte varmt och mysigt.. Hoppas att det lindrar lite ialla fall.

Annars idag så har det inte hänt så mycket. Sov så dåligt under natten så sov rätt länge. Men blev en tur ut i mellandagsrean med min syster. Det var meningen att jag skulle åka med mamma och pappa men mamma hade också sovit dåligt och pappa var ute och skottade snö största delen av natten så han skulle sov. Köpte i alla fall lite trosor, eftersom jag typ inte har några jag kan ha längre:) Så har nu köpt några som är i mindre storlek:P Köpte även en jätte mysig stickad väst som även min syster köpte. Men ska nog åka in och kolla lite imon kväll också med mamma och pappa så kanske hittar nått kul då med:) Har rätt dåligt med pengar också så det får bli till att hålla hårt i det jag har men nått måste man ju få unna sig:P

Borde verkligen plugga lite mera idag också. Har inte blivit allt för mycket av den varan idag då men gjorde en del i går kväll/ natt så det känns bra. Men nu ska den ju snart vara klar också. Inte så kul men otroligt skönt.

Tänkte att jag skulle börja lägga in mitt mat intag om dagarn också men det kommer att börja efter nyår eftersom det är lite si och så med vad jag äter just nu. Så har ingen lust att skriva ut det just nu då mitt samvete verkligen är i botten ialla fall.

Näe nu ska jag fortsätta kolla på filmen och försöka leta i lite av mina källor..

2009-12-26
 13:54:49

Plugg lördag..

Idag ska jag försöka plugga så mycket som det bara går.. Men det är svårt när man hela tiden tappar motivationen. Ska snart ut och gå med min mamma så får vi se hur det går efter det.

Nyss åt vi lunch. Det belv en omelett på julskinka och lök med smör på  :) Och ett LCHF bröd med leverpastej och lite gurka:) Mumma:D
Men sen kom vi till det lite mera onyttiga för denna dag. Fick nämligen frukt och en skål som man kan smälta choklad i över ett ljus i julklapp och detta åt vi upp idag. Va ljus choklad i stället för mörk men jag åt inte så jätte mycket så får väl se det lite positivt ialla fall:) Den där kommer att bli använd i framtiden tillsammanss med älskade sambon:) Synd att han inte var här nu när vi satt med jordgubbar, vindruvor och clementiner:)

Idag har det åkt ner en del godis men ska ta det lugnt med det nu så det ite blir värre än vad det är. Men efter nyår så blir det mera allvarligt! Vill ju verkligen att detta år ska bli mitt år. För detta har då inte varit det. Har hänt alldelens för mycket skit och allmänt varit ett påfrestande år. Men jag är positiv till framtiden:) Jag har världens underbaraste sambo som jag älskar otroligt mycket och även världens bästa familj och vänner så jag känner mig väldigt rik på det sättet! Jag vet att dom finns där för mig vad jag än gör i mitt liv!
Jag vill också att dessa 40 - 50 kg ska bort från min kropp! Under detta år helst eller kanske inte allt men jag ska göra mitt bästa och jag ska bevisa för dem som tvivlar att detta faktiskt fungerar!!

Förresten så kom jag att tänka på en sak när det gäller min sambo. Han har inte haft det lätt den senaste tiden när det gäller att vara med mej, men han har stått ut nu när jag varit så stressad som jag har varit och det beundrar jag honom för. Jag har verkligen hittat någon som är otroligt speciell i mitt och det är jag jätte tacksam för!!
2009-12-25
 13:04:21

Juldagen

I går var det Julafton som säkerligen alla vet:P
Kosten gick för min del helt okej utan en massa godis och liknande. Åt bara en egen gjord chokladgegga som blev hur god som helst. Utan socker och liknande såklart:)

Kom även överäns om med min syster att efter nyår så är det nya tag. Vi ska peppa varandra otroligt mycket denna gång. Jag är yngst av oss syskon och är ganska mycket yngre än mina syskon. Hon som jag ska köra med nu då är ca 13 år äldre ä'n vad jag är. Hon är den mellersta av oss tre som vi är. Vi två har väl alltid varit tungviktarna i familjen men hon har gått ner en del så jag är den som väger alldra mest just nu. Men Nu ska motivationen igång och upp på topp. Vi har enats om att ha sms kontakt då vi bor närmare 60 mil i från varandra. Sen kan man ju alltid använda datorn:)

Vi har lovat oss själva att vi ska åka till Ullared när vi väl är klara så att säga. Man kan ju köpa mycket nya kläder där. Speciellt basplagg. Detta ser jag fram emot väldigt mycket måste jag säga. Men som det ser ut just nu är det en bit dit då jag idag när jag stod på vågen vägde hela 110,5 kg:O JAg har alltså gått upp fem av mina tio kilo. Men jag får inte deppa över det denna gång utan se det för vad det är och sedan göra något åt det.

Idag ska jag däremot fuska lite:P Julklappen jag fick av ovan nämnda syster var nämligen lite sider, choklad och frukter att doppa i detta. Så det ska jag och mamma göra senare idag:) Men jag tänker som så att det skulle kunna vara värre:) Jag åt ju som sagt inget godis eller potatis eller bröd igår. Åt bara ett LCHF bröd som jag gjorde i onsdags:) Blev väldigt bra. Super gott med leverpastej på:)

Nu har jag nyss ätit lite lunch som bestod av rester från gårdagen:) Mumma! Och nu blir det till att sätta sig med uppsatsen ett tag:P MEn ska även försöka komma ut i snön för en promenad innan det blir oväder? Om det nu blir som dom säger alltså:P

God Jul på er alla och hoppas det går bra för er i dessa tider också!


2009-12-02
 14:33:42

Plugg Plugg

Japp det är vad som kommer att uppta min tid denna soliga dag:P Nu har ju en stor del av den här dagen redan gått men ialla fall:P Ska försöka få ordning på min C-uppsats. Men jag har inte så mycket motivation men de senaste dagarna har jag inte gjort så mycket på den så det känns som jag är tvungen att fixa till detta.

Fick en glad nyhet idag som tur är. Har varit lite mycket dåliga sådana den senaste tiden. Men på fredag ska jag ialla fall på möte tillsammans med en av dem jag går i samma klass som och det känns jätte skönt för då kankse min nästa termin är klappad och klar så att jag vet vad som kommer att hända då:) Vi ska nämligen ha en hel termin som är verksamhetsförlagd:) Och samtidigt kommer vi att göra ett projekt i samband med den arbetsplats vi är på:) Kul kul:) Ser fram emot att få mera info om detta:)

Men ialla fall.. Senare idag hade jag tänkt att lägga upp mina mått som jag hade från början när ajg startade med LCHF samt se hur jag ligger till i dagsläget så man hänger med från början lite:)

Men nu ska jag ta och läsa lite sen blir dert full fart med skrivandet:)

2009-12-01
 21:39:03

Min nya blogg!

Nu har jag alltså startat denna blogg. Detta för att jag ska ha någonstans att skriva om maten i min vardag och resan jag planerar att göra när det gäller min övervikt.

Jag har länge varit överviktig men det blev värre under gymnasietiden då jag för förtsa gången kom över 100 kg. Jag mådde otroligt dåligt under den tiden och mat var väl för mig som för många andra. Det blev helt enkelt en tröst.

Jag har nu valt att ta tag i problemet och detta kommer jag att göra genom att använda mig av LCHF. Jag har testat denna förut och lyckades gå ner 10 kg. En del av dem är tillbaka idag då jag avbröt. Men nu är det som sagt dags igen. Och denna gång ska det gå!! Det MÅSTE gå!

Jag vägde från första början ca 115 kg och detta är inget jag vill göra igen. Jag hade över 130 cm i midjan också.
Idag har jag ca 120 cm i midjan. Detta tack vare all den goda mat jag äter:) Nu ska inte ens Julen få stå i min väg!
I ett senare inlägg kommer mera exakta mått på hur det var då och hur det är nu. men det kommer imorgon tror jag:)
Kommer även under tidens gång att lägga ut recept och annat smått och gott:)

Nu blir det plugg som gäller:P